top of page

Projecten

Theaterdelta Zuid-Holland is voor ons een innovatieve manier van samenwerken waarin we onze krachten bundelen met de Kunstmin - Schouwburg & Energiehuis en de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal. De Gemeente Dordrecht, Gemeente Gouda, Gemeente Leiden, Provincie Zuid-Holland, het Cultuurfonds, Ministry of Education, Culture and Science en het Kunstgebouw ondersteunen ons hierbij.

CF-RGB-babyblauw.png

NIEUWS

Wethouders en theaterdirecteuren tekenen convenant Theaterdelta Zuid-Holland 2024 – 2027

De drie wethouders Cultuur van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren van de Theaterdelta Zuid-Holland hebben op 15 maart 2024 hun handtekening gezet onder een driejarig convenant, dat de samenwerking tussen de drie gemeentes onderling én hun schouwburgen bevestigt. Een samenwerking om jongeren meer door kunst en cultuur te verbinden en te versterken. Provincie Zuid-Holland ondersteunt dit project. 

theaterdelta convenant tekenen.png

WAT WE DOEN

WAT WE DOEN werkt samen met Theaterdelta Zuid-Holland aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om hen heen. Samen hebben we randprogramma gemaakt rond de voorstelling Angry Young Men, So Far So Good en Mensen Zoals Jij. Je zou kunnen zeggen dat Angry Young Men ging over jongens die niet willen deugen en So Far So Good over wijken die dat niet willen.

HNTJong

Vanuit de Theaterdelta werken we intensief samen met twee theatergezelschappen, waaronder HNTJong. We ontwikkelen contextprogramma bij deze voorstelling voor- door en met jongeren in de stad en creëren zo een extra laag in het voorstellingsbezoek.

HNTjong neemt een unieke positie in binnen het Nederlandse theaterlandschap. Als jeugdtheatergezelschap brengen zij voorstellingen met actuele thema’s, verteld in een hedendaagse, beeldende, muzikale, fysieke theaterstijl. 

img73206_orig.webp
bottom of page